2011. május 22., vasárnap

Félúton túl

Kedves Mindenki!

Igen, igen, eltelt az ötödik hét is, ami azt jelenti, hogy túl vagyunk a tréning felén.
Számomra nagyon hosszú és tanulságos volt ez a hét, de azért tele jó élményekkel.

Két hosszú éjszakánk is volt egymás után, ez eléggé kimerítette a társaságot, de azért nyomjuk keményen a jógát.
Nagy öröm volt számomra egy Lisa nevű tanár, San Atonio-ból, Texasból, hihetetlen lendületes csajszi, van vagy 160 cm, és az esti posture clinic-en, amit ő vezetett, gurultunk a nevetéstől. (posture clinic = kiscsoportos foglalkozások, ahol egymásnak tanítjuk a jógapózokat, kb. 40-en vagyunk együtt 3-4-5 tanárral, akik értékelnek bennünket, illetve ellátnak bennünket hasznos ötletekkel) Lisa ötletei elég extrák voltak, de nagyon soat tanultunk, és mint mondtam nevettünk miatta. És végre azt a pozitív energiát és kisugárzást képviselte, amire elég nagy szüksége van mindenkinek. Van néhány tanár, aki sajnos elég szigorúan veszi ezeket a délutánokat, és szinte csak a hibákra fókuszál - ami persze kell, de azért nagyon le tud húzni bennünket, ha csak azokat hangsúlyozzák ki.
Lisa - a jellegzetes csíkos nadrágjában - és Liz

Lisa, Michon és megint csak a csíkos nadrág

A szerda esti jóga elég viccesre sikeredett. Eredetileg Rajashree - Bikram felesége - tartotta volna, miközben Bikram köztünk járkál, és javít bennünket...
Hát ez nem jött össze, egyrészt Rajashree késett, így Jim kezdte el az órát, majd 3 póz után megérkezett Rajashree, aki kb. a talajgyakorlatokig jutott, amikor betoppant Bikram (nadrágban és hosszúujjú ingben - jelezve, hogy nem kíván ma órát tartani), és közölte, hogy csak a kólájáért jött :) Aztán a jelenlévő fotóriporterek kedvéért egy pózra azért felment a színpadra tanítani, aztán visszaadta a mikrofont Rajashree-nek. Majd a következő 3 póz után Rajashree pedig továbbadta Jim-nek, mivel mennie kellett neki is. :) úgyhogy 3 tanár 5 felvonásban tartotta meg az órát :) mi meg jót mosolyogtunk közben.

Óra után csináltunk pár képet, hát nem nagyon érzem/látom a fejlődést magamon, összehasonlítva a decemberi jógaverseny képeivel...
Mindenesetre igyekszem dokumentálni, hogy hol is tartok a gyakorlásban. A kilencedik héten érdekes lesz majd visszanézni őket. :)




Holnap kezdődik a 6. hét, már várom! :)
Addig is minden jót, Mindenkinek!

3 megjegyzés:

  1. Bogaram, mindent bele! Gondolok Rád! :)

    VálaszTörlés
  2. Arra gondoltam, biztos te is olvasod, hogy mi is írtunk-e valamit Neked, szóval írok:D
    Beraktam két kis ablakba egymás mellé a facebook-os versenyes képeket és a mostani képeket, és szerintem igenis fejlődtél!! A hátad!! Jobban hajlik. Én ezt látom, szakmabeliség nélkül, laikusan, de talán lelkesít ez is.
    Sok pussz!!
    Katuska

    VálaszTörlés
  3. Katuska, Beuska :))

    Köszönöm nagyon!!

    VálaszTörlés