2011. április 25., hétfő

Enni vagy nem enni - ez itt a kérdés...

... vagyis nem kérdés, naná, hogy enni. Eszem, eszünk.
Ha bárkiben aggodalmat keltettem volna a címmel elnézést, tessék megnyugodni - szerintem annyit eszek, mint még életemben soha.
Amivel viszont nagyon nehezen jutok dűlőre, hogy leginkább akkor eszem, amikor nem vagyok éhes - merthogy akkor van idő. Amikor meg éhes vagyok, akkor nem lehet, leginkább jógaóra közben.... :-P
Szóval, hogy egy kicsit képbe kerüljetek, nagyjából így néz ki a napirendünk (kiegészítve a táplálkozási szokásaimmal):
7:00 ébredés - aztán 20 perc nyöszörgés, forgolódás, és "szundi" után
7:20 ténylegesen kikelek az ágyból, magamba erőltetek egy kis reggelit, leginkább gabonapelyheket, műzlit, rizstejet, vagy mandulatejet, gyümölcsöt, néha egy energiaszeletet. (plusz vitamin water, táplálékkiegészítők, c-vitamin)
7:55 szűkre zárt szemekkel letámolygunk a teremig, és bezuhanok a melegbe, ahol ha van erőm, bemelegítek kicsit, ha nincs, szundítok az órakezdésig)
8:30 jógaóra - 10:30 (elvileg csak másfél óra, de igen gyakran elhúzódik + final savasana)
10:30 - 12:00 szünet (ezalatt zuhanyzás, ebéd, egy kis mosás, ha belefér) leggyakrabban zöldségeket, sajtot, gyümölcsöt, egy kis kenyeret, vagy hasonlókat eszem, nem igazán vagyok éhes a jógázás, és 2 liter víz után...
12:00  - 16:00 inkább 16:20 lecture, ami ezen a héten a Half-Moon pose "előadásokat" jelentette, szünetben egy kis alma, vagy energiaszelet, meg zöldtea - készülve az estére :)
17:00 jóga, na ez szinte mindig 2 óra (igen, a délutánit Bikram tartja :))
19:00 - 21:00 szünet, pihi, vacsora, ilyesmik. Vacsorára kicsit többet eszünk, mert van elég idő az emésztésre, szóval vagy valami komolyabb szendvics sok sok salátával, vagy néha főtt kaja. Csütörtökön pl. indiait ettem, nagyon finom volt.
21:00 lecture again :) és ennek a vége beláthatatlan. Eddig szerintem az átlag az hajnali 1-2 volt, de persze függ a Bollywood mozitól is. Ha kicsit későn kezdünk, és kicsit hosszabb a film (micsoda meglepetés, ez szinte mindig így van :)), akkor hajnali 3-4. Aztán alvás.

A péntek esti sushi-vacsorán készült kép:
(balról kezdve: Eugenie - Dél-Afrikából, Andy, Márti - Budapestről, Sandy - Kanadából)

És, bár nem látszik olyan jól, de Brandy - a világbajnok - és mamája, Elizabeth, háttérben a jógateremmel.


Itt jógázunk napi kétszer, Bikram's torture chamber - azaz Bikram kínzókamrájában... :) Ami elsőre valóban annak tűnhet, de bármilyen hihetetlen, megéri a szenvedést.
Minél többet és többször jógázom, annál több dolgot fedezek fel benne, ami miatt szeretem, ami miatt érdemes csinálni, rászánni az időt.

És hogy miért pont a Bikram jóga?
Mert nem tudok jobbat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése